top of page
 • Webstigen

Til deg som trenger ny nettside!

Oppdatert: 2. jul.

Av all type digital og tradisjonell markedsføring det går an å gjøre, kan vi fastslå at nettsiden er det stedet vi oftest ønsker å sende potensielle kunder til. Vi har med våre egne øyne sett bedrifter øke omsetningen sin med hjelp av noen små verktøy og virkemidler. Derfor har vi laget den ultimate guiden til deg som trenger en nettside.

MEN...

Det er ikke alle nettsider som er effektive. Det er ikke noe poeng å kjøpe en nettside som ikke blir funnet på steder som Google. Noen nettsider kan faktisk gjøre mer vondt enn godt, ved at bedriften din ikke blir sett, innholdet svekker omdømmet til bedriften eller ved at nettsiden har så lav kvalitet at kunder bruker i snitt kun et par sekunder på siden før de går ut av den.

Vi har samlet de beste råd og tipsene i denne artikkelen for at kundene dine skal digge nettsiden din. God lesing!


 • "Er nettsiden min god nok eller trenger jeg en ny nettside"?

"Brukervennlige nettsider".

Dette høres ut som et flåsete begrep som ofte blir slengt rundt, men det er nettopp dette som konverterer mange "tittere" til kunder. Om nettsiden din er dårlig utformet og vanskelig å navigere i, vil en stor andel av disse brukerne flykte fra siden og du vil ikke få gleden av å gjøre disse om til kunder. Her er en enkel smørbrødliste med det vi mener er det aller viktigste når du skal lage en ny nettside:


1. Design

 • Enkel og ren layout: Unngå overfylte sider. Bruk hvite eller nøytrale områder for å gi øynene pauser. Dette er et vanlig problem hvor man har en utdatert nettside og kan være et tegn på at du trenger å oppgradere den eksisterende nettsiden.

2. Navigasjon

 • Tydelig menystruktur: Plasser hovedmenyen på et lett synlig sted, og sørg for at det er enkelt å finne de viktigste sidene. Enhver god nettside er enkel å navigere i. Tips: få en du kjenner til gå gjennom nettsiden din og lat som at de er en ny kunde som besøker nettsiden. er det enkelt å komme seg rundt på nettsiden? om de syntes det er kronglete, betyr det kanskje rett og slett at at du burde sette i gang med å bygge en ny nettside.

3. Innhold

 • Kvalitetsinnhold: Sørg for at innholdet er relevant, oppdatert og nyttig for brukerne. Noe av det første man burde gjøre er å ha best mulig nettside. det er ikke så mye mer å si om nettopp det.

4. Ytelse

 • Hurtig lasting: Optimaliser bilder og andre medier for å redusere lastetiden. Bruk cache og innholdsleveringsnettverk (CDN) for å forbedre ytelsen. Nye nettsider er nødt til å konkurrere på dette punktet.


Herlig, nå vet du det viktigste om nettsider:) La oss sørge for at du lærer alt du trenger å vite!


"Jeg trenger en nettside, men er usikker på hvor dyrt det er"

Pris på nettside kan variere ganske mye i forhold til omfang, hvor mange sider man trenger og hvor komplisert nettsiden din er. En skreddersydd nettside fra en webdesigner/ webutvikler vil ofte ligge på en pris pr nettside rundt 10-15 tusen kroner. Det er mange timer som går til å lage en nettside og dette er også veldig ettertraktet kompetanse.


 •  "Jeg trenger en nettside, bedriften min kommer ikke opp på Google!"

Google er den klart største søkemotoren i dag. Hver dag pågår det en konkurranse mellom deg og hundretusenvis av andre aktører på google som alle kjemper om synligheten på nett og ønsker at brukerne klikker på akkurat sin nettside.

Det er flere ting som forbedrer din "Søkemotoroptimalisering", på engelsk kalt "SEO" ( search engine optimization).

Det er i våres øyne likevel 2 hovedkomponenter man burde begynne med før noe annet:

 1. Relevante nøkkelord

 • Sørg for at du bruker nøkkelord på nettsiden din (ord og utrykk som kunder ville søkt etter) Dette forteller google hva nettsiden din handler om, evt hva som selges eller vises på nettsiden din. Unngå ord som er lite relevant. Google vil da i større grad foreslå din nettside når brukere gjør relevante søk på Google.

2. Lag godt innhold.

 • Kanskje den aller viktigste delen og samtidig det mest undervurderte. Det er ikke kun på sosiale medier det lønner seg å lage best mulig innhold. også på nettsiden din er dette utrolig viktig.

 • Når det er sagt så er også dette en ferdighet man er nødt til å utvikle. De beste på å lage godt innhold vil generelt sett være webutviklere og webdesignere. Dette betyr ikke at man ikke i det hele tatt kan lære seg dette på egenhånd etter en viss mengdetrening.


Trenger du ny nettside og ønsker en helt uforpliktende prat med en ekspert om hvordan du kan

få fremtidige kunder til å strømme til din nettside? Ta kontakt her!65 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page